fbpx

Annemarie van Campen | Dagvoorzitter, Presentator en Spreker

Herken je dat? Dat een nieuwsbericht langskomt dat je echt raakt, waar je je over opwindt? Dat gebeurt mij regelmatig als ik lees over de vertegenwoordiging van vrouwen en minderheidsgroepen in de technologiesector. Of eigenlijk: de ondervertegenwoordiging.

 

Het is een onderwerp waar ik zelf mee te maken heb en heb gehad. Een onderwerp waar ik iets over te vertellen heb. Dus dat doe ik.

 

Ik ontwikkel een nieuwe lezing precies over dit onderwerp: een keynote over de waarde van diversiteit in de technologiesector. En hoe je dat aanpakt.

 

IMG 7379

Een mannenbolwerk is veel leuker met vrouwen erbij

We zullen het er over eens zijn dat ICT en de digitale sector nog vooral een mannenbolwerk is. Logisch, als we naar het verleden kijken. Maar ook hoog tijd om daar verandering in te brengen. En dat gebeurt gelukkig volop. Met reden.

 

Steeds meer technologiebedrijven zien dat de ontwikkeling door een homogene groep mannen van software, algoritmes, apps en andere oplossingen tot situaties leidt dat het schaamrood op de kaken brengt.

 

Een mooi voorbeeld is Apple. Bij de lancering van Health, de gezondheidsapp waarin je vrijwel elke denkbare gezondheidsstatistiek kan bijhouden, vergat de tech gigant dat de helft van de bevolking elke maand behoefte heeft aan het kunnen bijhouden van een specifieke stat. Het tracken van je menstruatie was volkomen over het hoofd gezien. Pas na boze berichten, een jaar doorontwikkeling en een nieuwe release kwam de optie beschikbaar. Zoals de media schreef: "It is as if Apple just realized that women exist".

 

AI en robotisering: diversiteit in technologie is steeds belangrijker

De klungeligheid van Apple is heel concreet en een tenenkrommend voorbeeld van hoe het mis kan gaan. Met de groeiende invloed van artificial intelligence en robotisering is aandacht voor diversiteit in digitalisering een steeds belangrijker onderwerp. Hoe meer keuzes en beslissingen we overlaten aan systemen, des te belangrijker het is dat die beslissingen ethisch verantwoord worden genomen.

 

Hoe komt het dat in het verleden fouten zijn gemaakt? Dat toepassingen simpelweg vergeten zijn? Dat misverstanden ontstaan waarvan je denkt: hoe kán dat!?

Mijn keynote voor jouw organisatie

In mijn lezing laat ik zien hoe kansrijk, belangrijk en waardevol diversiteit in de technologiesector is. Welke 'oeps' situaties we in het verleden tegenkwamen. Welk bewustzijn en veranderingen we nu gelukkig zien, welke kansen er liggen en hoe je daar als organisatie actief mee aan de slag kunt. De eerste stap is informatie en bewustwording, daarna volgt de stap naar verbetering.

 

Is jouw organisatie hier klaar voor? Het lijkt me hartstikke leuk om met jullie in gesprek te gaan. Daarom ben ik heel benieuwd: hoe kijk jij tegen dit onderwerp aan? Wat vind jij belangrijk? Wat heb je zelf meegemaakt? Ken jij mooie voorbeelden van initiatieven? Ik hoor graag van je.

 

Neem contact met me op voor meer informatie.

 

 

Annemarie van Campen - Vrouwelijke keynote spreker ICT Digitalisering Technologie Innovatie

 

 

Organiseer je een congres, (online) event of bijeenkomst en wil je

  • een energieke, vrouwelijke dagvoorzitter inhuren

  • die sprekers laat stralen,

  • die je publiek actief betrekt zodat zij jouw event onhouden,

  • die de juiste deskundige vragen stelt,

  • terwijl alles keurig op tijd verloopt,

  • in vloeiend Nederlands en Engels?

Mail, bel of app me!

Je kunt binnen 24 uur een reactie van mij verwachten.

 

Ik zie er naar uit je te spreken,

Annemarie

 

mail@annemarievancampen.nl

 

NL: +31 6 29 24 86 07

UK: +44 77 33 25 15 41

 

Klik hier om direct te connecten:

 

Annemarie van Campen - LinkedIn profiel    Annemarie van Campen - Facebook Page   

Copyright © 2021 Annemarie van Campen 2021 | Privacy disclaimer