fbpx

Annemarie van Campen | Dagvoorzitter, Presentator en Spreker

Wat doe je als dagvoorzitter als alle evenementen en samenkomsten verboden zijn? Het was ook voor mij best even slikken toen de Corona maatregelen ingesteld werden en alle congressen cancelden. De agenda is ineens leeg. Maar! Dat maakt tijd vrij voor andere dingen. Via mijn fantastische netwerk hoorde ik over Shape Networks en De Corona Keukencast. Een nieuwe dagelijkse online talkshow van oud-BNR hoofdredacteur Paul van Gessel. Of ik de redactie wilde aanvullen. Jazeker!

Als je een event organiseert en je gaat een dagvoorzitter inhuren, dan vorm je een gelegenheidsteam. Voor die ene dag zijn jullie ervoor verantwoordelijk je bezoekers een super ervaring te geven. Je dagvoorzitter als het centrale punt en het 'gezicht' van de dag en jij en je collega's als de professionele crew die alles soepel laat lopen. Die samenwerking begint vanaf het moment dat je de voorbereidingen start. En, daar ligt natuurlijk een belangrijke afhankelijkheid.

 

Welke vragen kan je van je dagvoorzitter verwachten? Ik deel de acht vragen die ik altijd stel om zo goed mogelijk voorbereid te zijn.

Jouw congres of conferentie zit bomvol informatie. Hoe zorg je dan voor ontspanning en plezier? Dat regel je door alternatieve sprekers in te zetten. Sprekers die juist niet focussen op de theorie en laatste ontwikkelingen, maar een andere insteek kiezen. In dit artikel beschrijf ik vier mooie opties. Vier typen sprekers om in te zetten tijdens je volgende event.

Een knaller van een opener, een inhoudelijk sterke keynote spreker en dan is het aan de deelnemers van jouw event om hun eigen programma verder te vullen. Als organisaties mij als dagvoorzitter boeken, kom ik de break-out sessie tegen tijdens de meeste zakelijke events en congressen. Maar hoe zorg je ervoor dat deze echt iets extra’s toevoegen aan een bijeenkomst? Dat jouw event uniek is en je deelnemers er nog lang over doorpraten? Ik leg het je uit en geef je goede tips om jouw event programma nog succesvoller te maken.  

Een dag zonder smartphone. Kan jij het? Ik ben eerlijk: ik zou er echt moeite mee hebben. Dat geldt ook voor de bezoekers van je bijeenkomst. Even mail checken, een paar whatsappjes, alvast de file informatie bekijken. De een zegt het leidt af, de ander accepteert het als onderdeel van onze digitale samenleving. Ik hoor bij die laatste groep. We hebben ze nou eenmaal in onze broekzak, laat die smartphone dus onderdeel worden van je event.

 

Ik geef je vanuit mijn ervaring als dagvoorzitter goede voorbeelden hoe je smartphones op een originele manier kunt gebruiken tijdens je congres, presentatie of andere bijeenkomst.

Herken je dat? Dat een nieuwsbericht langskomt dat je echt raakt, waar je je over opwindt? Dat gebeurt mij regelmatig als ik lees over de vertegenwoordiging van vrouwen en minderheidsgroepen in de technologiesector. Of eigenlijk: de ondervertegenwoordiging.

 

Het is een onderwerp waar ik zelf mee te maken heb en heb gehad. Een onderwerp waar ik iets over te vertellen heb. Dus dat doe ik.

 

Ik ontwikkel een nieuwe lezing precies over dit onderwerp: een keynote over de waarde van diversiteit in de technologiesector. En hoe je dat aanpakt.

Als je bezig bent met het programma van je congres, bijeenkomst of ander event, dan kijk je naar de tijdsverdeling en welke sprekers je op het podium wilt. Maar denk je ook vanaf de start al na over de ruimte die je wilt gebruiken? De sfeer van het pand en de indeling voor je publiek?

 

Maak jij daar een plan voor?

 

"Maar eigenlijk spreek je de naam van ons bedrijf uit als Skoepie..."

Oeps... deze zin hoorde ik na waarschijnlijk mijn grootste blunder op het podium. Als ik er aan terugdenk voel ik weer hoe mijn hart een slag oversloeg 😱 . Een voordeel van bloopers is dat het altijd zorgt voor een goed leermoment.

Het is 2020! Ik vind nieuwjaar een van de leukste feestdagen. Nagenieten van Kerst, de aanloop naar middernacht, alle jaarlijkse tradities en dan proosten met vrienden en familie terwijl vuurwerk om je heen losbarst. Elk jaar loop ik op Oudjaar en Nieuwjaarsdag met een glimlach rond. Het voelt als een heerlijk nieuw begin, vol nieuwe kansen. Tijd om vooruit te kijken. Wat zie ik veel voorbijkomen op congressen en andere events?

"Maar ons publiek is wel behoudend hoor, die doen niet echt mee." Deze opmerking krijg ik als dagvoorzitter vaak tijdens de voorbereiding van een event. Ik geloof het nooit.

 

Organiseer je een congres, (online) event of bijeenkomst en wil je

  • een energieke, vrouwelijke dagvoorzitter inhuren

  • die sprekers laat stralen,

  • die je publiek actief betrekt zodat zij jouw event onhouden,

  • die de juiste deskundige vragen stelt,

  • terwijl alles keurig op tijd verloopt,

  • in vloeiend Nederlands en Engels?

Mail, bel of app me!

Je kunt binnen 24 uur een reactie van mij verwachten.

 

Ik zie er naar uit je te spreken,

Annemarie

 

mail@annemarievancampen.nl

 

NL: +31 6 29 24 86 07

UK: +44 77 33 25 15 41

 

Klik hier om direct te connecten:

 

Annemarie van Campen - LinkedIn profiel    Annemarie van Campen - Facebook Page   

Copyright © 2021 Annemarie van Campen 2021 | Privacy disclaimer